Нова книга «Вечните принципи зад успешното дете»

Вечните принципи зад успешното дете
Опит и знания, синтезирани в 246 страници, разкриват стъпка по стъпка как да подготвите вашето дете за света на непознатото бъдеще.

Тайната, позната на почти всички родители на успешни бизнесмени, предприемачи, адвокати, банкери и нобелови лауреати е, че успехът не е случайност. Успехът се възпитава!

– Явор Русинов

Книгата «Вечните принципи зад успешното дете» (с подзаглавие «Как да възпитаме отговорно и предприемчиво дете») е предназначена за бъдещи и настоящи родители. Тя е резултат от дългогодишен изследователски и практически труд на автора и щастлив баща на две деца Явор Русинов.

В книгата Явор представя редица от принципи, които според него залягат в «подготовката» на победителите в живота. Принципите са разработени така, че да бъдат «практичен наръчник» не само за отглеждане и възпитание на деца, но и за превъзпитание на техните родители, като дори могат да се приложат от всекиго и на всеки етап от живота.

По всяка тема има представени различни успешни практики с бизнес насоченост, умело вплетени анекдоти от живота, академични изследвания и наблюдения върху родната ни действителност, извлечени от реалната практика. Авторът провокира различното мислене и подтиква към възползване от нови възможности.

Книгата се фокусира върху изясняването на ролята и характеристиката на възпитателската дейност, давайки умения като: превръщането на деца и възрастни в успешни, добри и морални личности, в самостоятелни хора със здрави семейства, развитие на критично мислене, справяне с проблемите и затрудненията, опознаване на свободата и истинското щастие.

Явор споделя, че първият човек, прочел книгата, е жена редактор на множество книги и действащ редактор на списание. Нейните първи думи били:

Много книги са минали през ръцете ми, но за първи път виждам подобна книга на българския пазар! Нямам търпение да я споделя. Казах на дъщеря си, каква книга се задава!

В заключение, книгата е за всички онези, на които детето им е притиснато от «социализацията» в училище и същевременно е засипано с твърде много ненужна информация. За родителите, страхуващи се да му кажат «Не» или се притесняват, че не могат да му осигурят скъпо образование.

Повече за книгата може да прочетете на yourchild.eu.

author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.