В САЩ се отказват от домашния интернет в полза на мобилния

мобилен интернет

Кабелният интернет, настолните и преносимите компютри в САЩ остават в миналото.

Според проучване на «Pew Research Center» почти всяко пето американско семейство се отказва от домашния интернет в полза на мобилния достъп до Мрежата. Това продължава със зараждащата се от преди няколко години тенденция да се изоставят традиционните домашни услуги като кабелна и сателитна телевизия.

През 2016 г. 12% е бил делът на американските граждани, ползващи смартфони и същевременно без домашен кабелен интернет. Днес той е нараснал до 20%. Същата 2016 година е и пикова за индустрията на традиционния интернет в САЩ, когато проникването на широколентов достъп до световната мрежа е съставлявал 73%, а днес е спаднал до 65%.

Достатъчен е мобилен интернет с неограничени тарифни планове и нарастващата популярност на онлайн кината Netflix, Hulu и други. В допълнение присъства и факторът 5G технология, която операторът «Verizon» представил като първата си домашна интернет услуга, базирана на 5G безжична мрежа.

Същевременно се променила и възрастовата аудитория на мобилния интернет. Ако по-рано айфоните и смартфоните са използвани предимно от млади хора, то сега всички възрастови групи са повлияни от мобилните устройства.

Тенденцията е довела до значителна промяна в предпочитанията на потребителите по отношение на начина, по който използват Мрежата. Компютрите и лаптопите постепенно се заменят със смартфони и таблети.

author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.