Кредит по време на майчинство

месечната вноска по кредита

Актуални финансови съвети

Един период в човешкия живот бележи големи финансови промени и това е раждането на дете. Появявайки се на бял свят, то се нуждае от стотици скъпоструващи неща, които поставят немалко семейства в затруднено положение. А периодът на майчинството усложнява положението. Въпреки ежемесечното парично обезщетение, което държавата отпуска на майките, парите почти винаги не стигат.

Майките по майчинство са ненадеждни и рискови клиенти за банките. Основната причина поради която шансът им за отпускане на заем е нищожен. Ако това се случи, ще изискват от тях поръчител, който трябва да отговаря на множество критерии. Като се започне от това да е на безсрочен трудов договор, да има високи доходи и се достигне до проучване той самият да не е платец по някой друг кредит или да изплаща собствен.

Не всяка майка обаче може да намери стабилен гарант, готов да ѝ влезе в положение. Често резервният вариант е да се възползва от бърз кредит.

Бързият кредит е крайно бързо решение и трябва да се пресметне доколко разумно е предвидено то: дали майката е изчислила колко ще бъде месечната вноска по кредита и ще бъде ли по силите ѝ единствено с парите от майчинството да я връща. В подобна ситуация сумата, която тя ще получи, няма да е голяма, но ще е от навременна полза.

Предвид обстоятелството, че майчинството е работа на пълен работен ден и без право на почивки, може да се посочи като позитив, че кандидатстването за кредит е достъпно онлайн. Отнема няколко минути, а одобрението е до часове. Парите се превеждат по най-удобния за кредитополучателя начин и често до края на деня.

По време на кандидатстването потребителят сам избира колко да бъде месечната му вноска и кога да е падежната дата. Наред с изброените позитиви е добре се вземе предвид, че в повечето случаи лихвите са доста завишени.

По-разумният вариант е бъдещата майка да стартира с онлайн услуги в компетентна за нея сфера и по време на майчинството да си докарва допълнителни доходи от тях.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.