Съвети при избор на роботи косачки

Съвременните роботи косачки са сред топ попълненията на щанда с умни уреди в технологичните и специализираните магазини. Макар в началото стандартният потребител да бе пленен главно от роботизираните прахосмукачки, веднъж изпробвал подобен тип уреди, той все по-често уверено отправя поглед и към други подобни алтернативи за дома и работното място.

Безспорно ред дойде и на популярността в сектора с роботизираните косачки. Те са практични, изключително удобни, а освен това вършат работата си толкова добре, колкото цял един екип от професионални и опитни таланти в сферата на градинарството.

Какво представляват днешните роботи косачки?

робот косачка
Ambrogio професионален робот косачка от roboexpert.bg

Робот косачка е точно това, което подсказва името му. Става въпрос за професионален робот, който е създаден изцяло с целта да се грижи за вашата градина, екстериор и изобщо за дворното пространство. Косенето на трева с такъв уред се превръща в детска игра. Защото на практика, собственикът му не извършва никакво действие, а само гледа отстрани и се радва на перфектните резултати, които се изпълняват пред очите му.

Е, има някои задачи и за потребителите. Те са свързани с баналното натискане на няколко копчета за стартиране на робота, както и предварителна настройка. Обикновено е нужно да настроите максималната височина, на която ще работи уредът. Също така с робот косачка е възможно да запаметявате определени маршрути и след това да ги повтаряте при възникнала необходимост от ново косене на тревата.

В повечето случаи един робот косачка чудесно се справя и с най-трудно преодолимите препятствия, като ги заобикаля, а ако направите нужната настройка – и като ги отстранява. Във втората хипотеза уредът реално премахва боклуци и отпадъци, които среща по пътя си. Естествено, окосената от вашия робот косачка трева също няма да остане на терена. Уредът сам ще си я събере в прилежащия към него контейнер за целта.

Как да изберете перфектния робот косачка?

Каква площ да покрива вашият бъдещ робот косачка?

Тук моделите се делят на два вида, като неформално някои търговци ги определят като професионална и непрофесионална. Става въпрос за робот косачка до 5000 квадратни метра (непрофесионална) и робот косачка над 5000 квадратни метра (професионална). Веднага уточняваме, че и двата вида модела са професионални и работят на що-годе едни и същи обороти и постигат сходни резултати.

Причината да ги определят на професионални и непрофесионални е, че обикновено моделът до 5000 квадратни метра се използва главно за домашна цел, тоест купува се от физическо лице за целите на оформянето на домашния двор или този на вилата.

Робот косачка за над 5000 квадратни метра е подходящ за корпоративни и бизнес цели, тъй като се предполага, че подобни площи се държат от собственици на хотели, публични и частни сгради, търговски площи, ресторанти и други.

Как ще управлявате вашия робот косачка?

По-новите модели позволяват инсталирането на специално мобилно приложение. То ви позволява да задавате задачите и параметрите на работа на уреда директно през вашия телефон и от разстояние. Обикновено сегашните роботи косачки са именно такива на пазара, но може да намерите и по-стари варианти, за които ще трябва да задавате настройките предварително и посредством дисплея на уреда.

Под какъв наклон трябва да работи вашият робот косачка?

На практика в този случай трябва да прецените типа уред според типа на вашето дворно място. Ако е равно и без препятствия, не е нужно да се спирате на скъп модел, който да преодолява голям наклон. В обратния случай обаче е редно да се снабдите с робот косачка, който се справя с по-сериозни наклони.

Определете бюджет, в рамките на който да се вместите.

Днес на пазара можете да намерите широк ценови диапазон за наличните роботи косачки. Не е нужно да се увличате по идеята да спестявате средства от такъв тип инвестиция – тя е достатъчно висока и практична, а и следва да ви служи повече време.

Затова е и напълно приемливо да заложите на качествен, макар и по-скъп уред, който да гарантира наистина дълготрайна употреба. Можете да спестите обаче, ако намерите добри доставчици и търговци, които редовно пускат специални намаления и отстъпки за роботизирани уреди.

Топ роботи косачки за 2022 година

В случай че търсите конкретни препоръки за качествени роботи косачки, подготвихме специален списък с топ роботизирани умни уреди за косене на трева, които със сигурност ще са хит през настоящата 2022 година.

Ambrogio 15 Deluxe

Този страхотен робот прахосмукачка притежава множество предимства. Освен, че е на отлична и достъпна цена, уредът е и много компактен, лек и лесен за управление. Той е предназначен за косене на трева на площ до 600 кв.м., като батерията му издържа до 2 часа в активен режим и то само с едно зареждане. В момента Ambrogio 15 Deluxe робот косачка представлява най-доброто съотношение между цена и качество.

Аmbrogio Twenty

Аmbrogio Twenty е специализирана серия роботи косачки, която включва 3 модела – Делукс, Елит и Елит С+. И трите типа уреди са компактни и много леки. С тях се работи изключително лесно, а освен това са предназначени за по-големи площи – до 1300 кв.м. Тази линия роботизирани косачки е високотехнологична, като може да предложи непрекъсната работа до 2 часа работа само с едно зареждане.

Ambrogio Next line 4.0

Ambrogio Next line 4.0 е поредното хай-тек предложение за робот косачка. Този високотехнологичен уред е съчленен и копира перфектно терена. Освен това пристига с ексклузивна 6-годишна гаранция. Цената му може да е значително по-висока, но истината е, че напълно си заслужава предвид огромния пакет от екстри, който включва.

Ambrogio Twenty ZR

Ambrogio Twenty ZR работи на принципа на изкуствен интелект. Този робот косачка притежава специална функция за самообучение и перфектно разпознава препятствия по пътя си с вградени радари. Допълнителното му предимство е, че работи без ограничителен кабел по периметъра. Единственото, от което се нуждае роботът, е кабел за прибиране на станцията. Ambrogio Twenty ZR е компактен и лек, като е предназначен за площи до 1000 кв.м.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.