Другата гледна точка защо Италия е силно засегната от COVID-19

Италия covid-19
Медиите у нас пречупват под един или друг ъгъл реалността със събития и факти, всяващи несигурност, страх и напрежение у хората, представяйки едностранчива информация, в която често липсват другите гледни точки. В така създалата се медийна екосистема не може да се говори за висока степен на достоверност на поднасяната информация.

Хронология на фактите, които медиите у нас омаловажават.

В Италия броят на починалите от коронавирус надминава 10 000. Оттук и съмненията защо тя е силно засегната от COVID-19.

1. Октомври 21, 2019

Influenza vaccine: 185,000 дози поръчани в Бергамо.

185 000 дози ваксина бяха поръчани тази година. Календарите с места и време за ваксинации се определят от ASST и ще бъдат достъпни скоро на самите сайтове на ASST.

Източник:
https://www.bergamonews.it/2019/10/21/vaccinazione-antinfluenzale-a-bergamo-ordinate-185-000-dosi-di-vaccino/332164/

2. Януари 10, 2020

Проучване в PubMed отчита, че грипната ваксина може да увеличи риска от други вируси засягащи дихателните пътища, феномен познат като заразна намеса «viral interference». Намеса от ваксино-образуван вирус се свързва сериозно с коронавируса и човешки метапневмовирус.

Получаването на противогрипна ваксинация може да увеличи риска от други респираторни вируси, феномен известен като вирусна намеса.

Източник:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31607599

Проучване, публикувано в списанието Vaccine, открива значително по-голям риск от заразяване с коронавирус сред индивиди, получили ваксината срещу грип.

Противогрипната ваксина и респираторна вирусна намеса сред служителите на Министерството на отбраната през грипния сезон 2017–2018 г.

Източник:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X19313647

3. Януари 18, 2020

Менингитна ситуация: 34 000 ваксинирани срещу «Meningocco C» между Бергамо и Бреша.

Почти 34 хиляди души са ваксинирани за няколко седмици срещу «Meningocco C», с ваксинално покритие от 70% от очакваната цел.

Източник:
https://www.bsnews.it/2020/01/18/meningite-vaccinate-34mila-persone-tra-brescia-e-bergamo/

4. Март 11, 2020

Противогрипната ваксина увеличава риска от корона вирус с 36%, информира военно проучване. Поради «намесата» на грипната ваксина в естествено протичащия биологичен процес, може да има повишен риск от заразяване с вируси, които не са грипни:

Докато противогрипната ваксинация предлага защита срещу грип, естествената инфекция с грипен вирус може да намали риска от негрипни респираторни вируси чрез осигуряване на временен, неспецифичен имунитет срещу тези вируси. От друга страна, наскоро публикувани проучвания описват феномена на свързаната с ваксината вирусна намеса: това означава, че ваксинираните лица могат да бъдат изложени на повишен риск от други респираторни вируси, тъй като те не получават неспецифичния имунитет, свързан с естествената инфекция.

Източник:
https://www.disabledveterans.org/2020/03/11/flu-vaccine-increases-coronavirus-risk/

5. Март 14, 2020

Coronavirus: 2,864 случая в Бергамо. Най-силно засегнат заедно с Бреша.

Източник:
https://www.ecodibergamo.it/stories/bergamo-citta/coronavirus-in-lombardiatutti-gli-aggiornamenti-video_1345101_11/

6. Март 23, 2020

The Telegraph: Защо толкова много пациенти с коронавирус са починали в Италия?

Начинът, по който регистрираме смъртните случаи у нас е много висок в смисъл, че всички хора, които умират в болници с коронавирус, се смятат за умиращи от коронавирус. При преоценка на Националния институт по здравеопазване само 12% от смъртните свидетелства показват пряка зависимост от коронавируса, докато 88% от починалите пациенти имат поне една болест преди това, а много са имали две или три, казва професор Уолтър Рикарди, научен съветник на министъра на здравеопазването на Италия от СЗО.

Източник:
https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/have-many-coronavirus-patients-died-italy/

7. Март 26, 2020

Потенциална връзка между миналогодишните ваксинации срещу щамовете на грип и COVID-19. Откритието на учените и софтуерните инженери е базирано върху данни от Империал Колидж в Лондон, НСИ на Италия и Националната медицинска библиотека в Тоскана.

Изследователят Sean McMahon установи като вероятна причина за високата смъртност на заразените от коронавирус в Италия и Испания сега, отговор на организмите на хората там, третирани с тривалентна ваксина против грип в двете държави през миналата година. Става дума за ваксина против грип, прилагана при над половината от възрастните хора там над 65-годишна възраст, пише 24novini.bg

Източник:
https://www.researchgate.net/publication/340182781_Consider_Influenza_Vaccine_Type_as_a_Contributory_Factor_in_Patients_infected_with_COVID-19

author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.