Google ще стартира ъпдейт на алгоритъма за полезно съдържание

Google ще стартира ъпдейт на алгоритъма за целия сайт, наречен актуализация на полезното съдържание, която обезценява съдържанието, написано за търсачките.

Google ъпдейт

Google обяви, че стартира нова актуализация на алгоритъма следващата седмица, наречена „актуализация на полезното съдържание“ (helpful content update), с цел да преоцени и повиши съдържанието, написано за хора и да обезцени контента, написан предимно за SEO.

Aктуализацията на полезното съдържание е за целия сайт и с потенциал да повлияе на всички страници.

Въпреки че Google предупреждава относно тези промени в алгоритъма, една седмица не е достатъчно време за подготовка. Все пак може да се каже, че всички сайтове трябва да бъдат написани предимно за хора.

Google публикува следното съобщение в Twitter:

Следващата седмица ще стартираме „актуализацията на полезното съдържание“, за да гарантираме по-добре, че хората виждат по-оригинално, полезно съдържание, написано от хора за хора, вместо съдържание, създадено предимно за трафик от търсачките.

Ъпдейтът въвежда и нов сигнал, който Google ще използва за класиране на уеб страници и ще се отрази отрицателно на сайтовете, публикуващи голямо количество съдържание с ниска добавена стойност или не са полезни за търсещите. Ако ъпдейтът удари даден сайт, Google съветва да се премахне безполезното съдържание в него.

Актуализацията ще е автоматизирана с помощта на модел за машинно обучение. Като начало ще бъдат засегнати само търсенията на английски език в световен мащаб.

Междувременно собствениците на уеб сайтове могат да преразгледат съдържанието си и при необходимост да премахнат или редактират безполезното и неактуалното съдържание, да актуализират съществуващото такова с цел по-висока стойност за потребителя, да подобрят вътрешните връзки.

author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.