Учението Фън Шуй за хармонията в банята

Фън Шуй баня

Правилното позициониране на отделните елементи в банята може да опосредства енергийните потоци и значително да подобри атмосферата в къщата. Същевременно организирането на банята в стил Фън Шуй благоприятства привличането на богатство, успех и благоденствие.

Четири практични Фън Шуй съвета

Местоположение на стаята

Най-предпочитаното местоположение на банята е на север. Изключително нежелателно е тя да се намира близо до спалнята или в центъра на огнището. Такова разположение може да отдалечи собствениците от късмета им… Поради тази причина би било неподходящо банята да се помещава в югоизточната част, която е зона на богатство, защото така парите ще «изтекат» в тръбата.

И ако входната врата е срещуположна, парите просто ще «преминат» през нея.

Вратата в банята е Фън Шуй

Разположението на вратата на банята също е важно. Не се предвещава нищо добро, ако тя може да се види от входната врата или от кухнята, тъй като според Фън Шуй, печката е отговорна за здравето в домакинството. Затова енергийният поток се регулира, като се постави дърво или растение в коридора.

Подреждане на предмети в банята

Ако банята има обща стена със спалнята, рамката на леглото не трябва да бъде съседна на тази стена. В противен случай проникването на отрицателна енергия може предизвика неспокоен сън и лошо здраве на собствениците на дома. Ако няма възможност да се направи разместване, в банята следва да се монтира огледало на стената, така че да отразява тоалетната и резервоара (в случай на общ санитарен възел).

Според Фън Шуй банята и тоалетната е желателно да бъдат разделени. Ако оформлението на жилището е с комбинирана баня, то двете зони е добре да се разделят с преграда или завеса.

Осветление

Дали осветлението в банята трябва да е силно? Отговорът е «да». Защото е практично. А ярката светлина „нивелира“ баланса на Ин и Янг, стимулирайки потоците на Чи.

Източник: https://bania24.com/

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

5 мнения за “Учението Фън Шуй за хармонията в банята

 1. Потърсих оригиналния материал в посочения източник, но не успях да го намеря, дори името не се появи там. Някой да е успял?
  Исках да разбера кой е написал това брилянтно изречение: „А ярката светлина нивелира баланса на Ин и Янг, стимулирайки потоците на Чи.“, с което може да кандидатства за раздел глупости в книгата ми.

  1. Г-н Пиронков, оригиналният материал е публикацията, чието брилянтно изречение Ви е направило впечатление с метафористичния си смисъл. Това, че текстът е предоставен с източник, не означава, че трябва е дубликат някъде из интернет пространството. 🙂

 2. Благодаря за поясненията, г-жо Младенова. Обикновено, когато има посочен източник, в него е публикацията, от която е копирано. Там често има посочен автор или препратка към друг сайт – аз исках да видя кой е авторът. В сайта https://bania24.com/ не излиза нищо при търсене с името „Фън Шуй“. Това не е обичайно.
  А цитираното от мен изречение е наистина върховна глупост, написана от човек без знания за Фън Шуй и китайската метафизика, в частност. Вие нямате вина, че авторът пише за неща, които не разбира. Мисля, че е важно читателите да знаят кое е вярно и кое не по отношение на Фън Шуй, за да не прибързват да следват нечии съвети.

  1. Да, когато има посочен източник, най-често публикацията е копирана. В случая публикацията е предоставена от трето лице с източник (и за източника, без да се дублира с друго съдържание). Практика, която също се среща напоследък. Авторът, разбира се, е неизвестен за мен (като администратор на този сайт). Например дадена фирма, за да не губи време в писане на текстове, наема трети лица (фирми), които отговарят за написването им. От своя страна, те се заемат с изпълнението на поставените задачи чрез собствен екип от копирайтъри. Същите тези трети лица се свързват със собствениците, в чиито сайтове се приемат публикации и предоставят написаните текстове „с източник и за източника-наемател“. 🙂

   Г-н Пиронков, Вие какво бихте посъветвали читателите относно цитираното изречение? Ще се радвам да изразите Вашето мнение. 🙂

 3. Честита Нова година, г-жо Младенова – на Вас и на Вашите читатели!
  В изречението, което обсъждаме, излишната част, която сама по себе си е безсмислена, е „нивелира баланса на Ин и Янг“, защото светлината е Ян-активатор и стимулира движението на Ци в дома, към което принципно се стремим. Ние живеем в Ян-домове (за живите), поради което използваме Ян Фън Шуй, различен от Ин Фън Шуй (за мъртвите).

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.