Трикове за елиминиране на неприятната миризма в обувките

неприятна миризма в обувките
Често обувките, които току-що си е купил някой, дори и да са качествени немски обувки, веднага след първото им обуване започват да излъчват неприятна миризма. Дори и неговата лична хигиена да е безупречна, достатъчен е прекаран работен ден и те ще замиришат заради потта, отделяна от ходилата му.

Предотвратяване на дискомфортни ситуации

Носенето на бразилски джапанки или сандали подсигурява прохлада и свежест на ходилата през лятото, а изпотяването им е сведено до минимум. Моделите с кожени каишки се впиват в кожата, като често причиняват охлузвания.

Ако поводът изисква елегантен дрескод, комбиниран с официални обувки, препоръчително е обувките да са от качествена кожа, тъй като нискокачествените материали запарват повече, като често те са съпроводени от неприятни фабрични миризми.

Обезмирисяване на нови обувки

Фабричната миризма в новите обувки се премахва с навлажнен във водороден пероксид памучен тампон или кърпа, като внимателно се почиства вътрешността им. Пероксидът може да бъде заменен с манганов разтвор, обикновен алкохол или водка, тъй като имат антибактериално и дезодориращо свойство.

Премахване на миризма от носени обувки

Содата е силен абсорбент и най-често прилаган трик за предотвратяване и премахване на лошата миризма в носените обувки. Същевременно е и превантивно средство срещу развитието на гъбички по краката.

Достатъчно е във всяка обувка ежедневно да се посипва по една супена лъжица сода, като се разпръсне добре и се остави да «работи» през нощта. Отличен «убиец» на непоносимата миризма е и оцетът. В обувките се поставят навлажнени с оцет тампони за няколко часа.

За да се избегне прекомерното изпотяване на краката, синтетичните чорапи трябва да бъдат заменени с памучни. Препоръчително е да се сменяват всеки ден, дори и да са чисти. В деветдесет и девет процента от случаите независимо, че не личи външно, в тях се задържа немалко количество бактерии.

Специалистите са на мнение, че употребата на бебешка пудра е ефикасно средство за борба с прекомерното изпотяване, като защитава и запазва ходилата сухи през целия ден. Желателно е да се купуват по два чифта зимни и по четири сезонни обувки – за редуване и проветряване.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.