Еко прах от магнезий – напред към Технологиите и назад към Природата

Технологиите заемат все по-голяма част от нашето ежедневие, за да ни облекчат в рутинните битови дейности. Като противовес на тази тенденция, все повече търсим близост с Природата, като усещане майчина ласка и топлина.

Безсмислено е да се отричат двата полюса на тази тенденция – технологичните иновации и близостта до Природата, както е безсмислено и да се противопоставят, след като могат да бъдат в синергия.

Такъв продукт е японският еко прах за пране от магнезий – Terra Wash+Mg. Той е 100% натурален и съдържа само пречистен магнезий с чистота – 99,95%. Изпира дрехите и домашния текстил напълно натурално и екологично – с грижа за природата.

В допълнение – Terra Wash+Mg е еко прах за пране с антибактериално и хипоалергенно действие, нежен към кожата и тъканите. Успешно се използва от хора с дерматологични проблеми, като екзема, псориазис и атопичен дерматит.

Натуралният перилен продукт е отличен избор за деца и подарък за новородено бебе. Може да се използва от цялото семейство – поне 365 пъти, при което от домакинството няма да се изхвърля пластмаса (100% zerowaste).

Кой създава Terra Wash+Mg и кога?

Terra Wash+Mg е японски продукт на компанията MK Enterprise Inc. Своя пазарен дебют прави Япония през 2010 г. След над 400 000 продадени бройки и положителни отзиви на местния пазар, prez 2016 g. иновативният еко прах за пране прави и своята глобална премиера.

Следват множество участия на изложения в Европа, Азия и Америка, на които минералният прах за пране от магнезий среща потенциални клиенти и партньори за дистрибуция и разпространение на местните пазари.

На тези изложения, наред с големия интерес към иновативния и природосъобразен начин на пране от Япония, магнезиевият еко прах Terra Wash+Mg е отличен и с награди:

  • „Ethical Style“ и участие с подбрани продукти в каталог на изложението Tendence 2016 във Франкфурт;
  • „Златната награда“ за органична иновация на NatExpo 2017 г. в Париж;
  • Почетната награда „SANA Novita“ за насърчаване на зеления начин на живот на изложението в Болоня, Италия.

Terra-WashMg-Tendence-2016-Ethycal-Style-sustainability-nagrada

eko-prah-za-prane-terra-wash+mg-nagradi

Как пере еко прахът от магнезий – Terra Wash+Mg?

Специфичното при Terra Wash+Mg е, че магнезият е обработен по иновативна японска технология, за да може да взаимодейства с водата. Когато влезе в контакт с нея, тя се йонизира и става алкална с pH 10,3 за около десетина минути.

Започват да се отделят мехурчета водород и големите формации водни молекули се раздробяват на по-малки. Колкото по-малки са тези групи, с толкова по-голяма лекота преминават през текстилните влакна за наистина ефективното им изпиране.

Антибактериално и хипоалергенно пране

Ако изберете еко праха за пране – Terra Wash+Mg, Вашите дрехи и домашен текстил ще бъдат не само чисти, но и хигиенизирани, тъй като магнезият има силно антибактериално действие. То е изследвано и потвърдено с тестове в независими и реномирани японски лаборатории.

Изследвано е бързодействието и потискането на бактерии, като Златистия стафилокок (Staphylococcus Aureus), Escherichia Coli – Ешерихия коли, Staphylococcus Legionella и др. Освен антибактериалното действие, е изследвана и способността на Terra Wash+Mg да премахва миризми, себум и мазнини, когато се използва самостоятелно, в сравнение с прахообразни и течни конвенционални перилни продукти с детергенти и заедно с тях.

Хипоалергенното действие на Terra Wash+Mg е сред големите му предимства. От една страна продуктът не съдържа никакви химикали или синтетични вещества, които биха могли да дразнят кожата или да отключат алергична реакция.

От друга страна, не малка част от алергиите се отключват под въздействието на бактерии. Антибактериалното действие на минералния прах за пране от магнезий е предпоставка и за ефективно хипоалергенно действие. Предпочитан е от хора с дерматологични проблеми, атопичен дерматит, екзема, псориазис и склонни към алергии.

Почиства и пералнята от миризми, мухъл и песен

Вероятно се е случвало да усетите неприятна миризма от пералнята. Обичайно е в резултат на задържането на бактерии, плесен и мухъл по тръбите и други повърхности. Използването на течни перилни продукти и омекотители е предпоставка за образуването на биофилм, а той е отлична хранителна среда за бактерии, мухъл и песен.

Ако преминете към използването на минералния еко прах – Terra Wash+Mg – на първо място елиминирате предпоставката за образуването на въпросната хранителна среда за бактерии, мухъл и плесен. В допълнение – тези наслагвания ще бъдат отмити и елиминирани.

Почистване-на-пералнята-с-Terra-Wash+Mg

Поради това е препоръчително – при първоначалното използване на Terra Wash+Mg да не поставяте дрехи в пералнята, тъй като отмитите фрагменти с бактерии, мухъл и плесен, които са били натрупани по тръбите, ще се смесят с дрехите и ще ги замърясят.

Желателно да пуснете Terra Wash+Mg на празна пералня само с вода и без дрехи – поне веднъж. Така ще почистите инсталацията и тръбите, след което можете да го използвате по предназначение с дрехи или домашен текстил.

Еко прах за бебе

Появата на нов живот в семейството отключва инстинктът за грижа и желанието да дадем най-доброто. Покупката на специален прах, подходящ за бебе е сред тях. Terra Wash+Mg е изключително подходящ за пране на бебешки дрешки и отличен подарък за бебе (новородено).

Прах-за-бебе-Terra-Wash+Mg
Може да се използва от цялото семейство – за антибактериално и хипоалергенно пране с грижа към нежната бебешка кожа и тъканите. Елиминира се дразненето на кожата, а дрехите са и чисти и хигиенизирани.

100% zerowaste с грижа за Природата

Terra Wash+Mg е продукт за многократна употреба. Едно саше е предвидено да се използва поне 365 пъти – това означава поне една година, ако перете всеки ден. Това е и времето, в което няма да изхвърляте пластмасови опаковки (100% zerowaste прах за пране), тъй като продуктът не е течен и не се съхранява в такава.

Според статистически данни – едно домакинство за една година изхвърля над килограм пластмасови опаковки от течни перилни продукти. Ако използвате продукта 2-3 години, което е съвсем реалистично, ще облекчите Природата, като няма да изхвърлите няколко килограма пластмасови отпадъци.

В допълнение към грижата за Природата – с Terra Wash+Mg в отходните води няма да изхвърляте химикали или токсични вещества. В тях ще има само магнезий, който ще се връща в Природата, от където и е извлечен, за да се използва за пране.

Със закупуването на всеки продукт се засажда дърво по проекта Eden Reforestation – за залесяване на обезлесени региони, съхраняване на биоразнообразието в тях и осигуряването на поминък за местното население, което обичайно е в крайна нужда.

Залесване-на-обезлесени-региони- с-Eden-Reforestation-Projects-

При прането с Terra Wash+Mg не се образува пяна и не е необходимо изплакване. Ако пропуснете цикъла на изплакване – пестите вода и електричество, с което щадите ресурсите на Природата и пестите средства.

В допълнение – магнезият остава по дрехите и продължава да действа и след това. Счита се, че е благоприятно за кожата.

За кого е подходящ Terra Wash+Mg

Практически Terra Wash+Mg е подходящ за всеки, който е загрижен за Природата. Особено е предпочитан от семейства с деца и хора с дерматологични проблеми, в т.ч. атопичен дерматит, екзема, псориазис.

Еко-прах-за-пране-Terra-Wash+Mg

Малка промяна в изборите, които правим, може да има голям ефект за Природата и наследството, което оставяме за бъдещите поколения.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.