Бизнес с WiFi


Бизнес идея за вендинг автомат

Вендинг автомат с WiFiМежду 200 и 300 лева е средният месечен оборот на автоматична машина, като печалбата е между 15 и 50 лева. Ниските обороти и приходи се дължат на засилената конкуренция в бранша и кризата.

Освен драстичното поскъпване на цените на кафето и напитките, въвеждането на новото изискване – монтиране на фискален касов апарат във всеки автомат – вероятно ще доведе до закриване на работни места и фалит на много фирми.

И въпреки това, съществува искрица спасение за притежателите на автомати – да завишат дневните си обороти, като ги модернизират с функция за достъп до Интернет, предоставяйки на потребителите си безплатен WiFi достъп за определен период от време. Голяма част от обществото не разполага с условия и средства за домашен Интернет.

Иновативна бизнес идея е разработила компанията Asahi Soft Drinks. Японските търговци ще се възползват от автомати, предоставящи 30 минутен безплатен достъп до WiFi 1000. Сигналът е разпределен в рамките на 50 метра от машината. Компанията планира в течение на една година да инсталира такива устройства в 5 региона на страната: Фукуока, Кинки, Нагоя, Токио и Сендай. Като до 2017 година е предвидено увеличение на броят им до 10 000.

Достъпът до Интернет чрез тези устройства, осигурява операторът Freemobile за всички желаещи, дори и да не купуват напитки от автомата. Достатъчно е хората да притежават мобилен телефон или лаптоп, поддържащи WiFi функция. Връзката продължава в рамките на 30 минути с възможност за ново свързване.

В България не често се намират безплатни WiFi зони на обществени места. Подобна бизнес идея би могла да бъде в полза на много предприемачи.

Photo: www.asahiinryo.co.jp


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.