Бизнес с пици


бизнес с пица

Перспектива в доставките на пица

Обичате ли да хапвате пица по римски? Ще се изненадате от незабравимият ѝ хрупкав вкус. Оригинална пица по римски се приготвя по изтънчен майсторски начин, като тестото се замесва с брашно, вода, малко сол и мая – 10 гр. на 10 кг. След седемчасово втасване, се гарнира и пече 10 минути в пещ на дърва.

Пицата е едно от популярните и търсените ястия в заведения за хранене и скъпи ресторанти. Пицариите са може би най-предпочитаните хранителни вериги в световен мащаб. Пица можеш да си позволиш на всеки ъгъл, но качеството и вкуса ѝ са рядко срещани днес.

Ето защо за предприемачите, избрали да се занимават с производство на пици, има няколко варианта за развитие на бизнес. Той може да бъде под обект на пицария за бързо хранене, италиански ресторант или цех за производство и доставка на пица.

Поради нарастващата популярност на пиците, както и високата рентабилност, броят на пицариите през последните години се увеличава значително. Същевременно бизнесът с доставка на пица се развива все по-интензивно. На ден може да се достигнат стотина поръчки за доставка у дома, както и за служители на магазини и офиси.

Много пицарии предлагат на своите клиенти до 40 вида асортимента, което не винаги е оправдано. Въпреки това, опитът показва, че са достатъчни 12-15 вида пици, за да се задоволят нуждите на клиентите.

Предлагането на здравословни и оригинални пици води до привличането на нови и доволни клиенти. За целта готвачите използват най-добрите хранителни съставки, за да гарантират автентична наслада, влагайки грижа и страст.

Качествени и вкусни пици могат да бъдат приготвени само от висококачествени продукти. Някои хранителни вериги купуват брашно от Италия, съобразявайки се с всички правила за приготвяне на пица. Подобен подход могат да си позволят заведенията с високо ниво на обслужване. Изключително внимание се отделя за подбор на персонал, тъй като от нивото и уменията на готвача зависи вкусът на пицата.

Бизнесът с пица може да бъде отлично решение за добра печалба. За изпълнението на тази идея се изисква внимателно разработен бизнес план. Такъв план трябва да съдържа информацията, необходима за правилна стратегия на бизнеса, въз основа на която могат да се изчислят всички разходи и да се планират сравнително високи приходи.

Не е лесно да се постигне успех в тази индустрия. Изкусната реклама не е достатъчна да поддържа нивото ѝ – нужни са качество и доверие към продуктите. Една проста философия може да се окаже и ключът към успешен бизнес:

„Предлагай най-добрия продукт на по-справедлива и разумна цена. И успехът скоро ще последва“.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.