Бизнес със цветя


Цветята са прекрасен и уникален природен феномен. Няма нищо по-красиво от това да съзерцаваме разцъфващите пъпки на бели, розови и червени рози, разноцветни теменужки, лилави и бели камбани.

Цветята присъстват навсякъде – на държавни церемонии и сватби, в ресторанти за интериорен дизайн, на партита и събирания. Те са най-добрият подарък, който радва окото и повдига настроението. Многобройните нюанси на цветовете помагат за създаването на позитивна атмосфера, дори и най-малкият букет променя настроението ни и дарява ярки емоции.

Идеи за продажба на цветя

Бизнес със цветя

Продажбата на цветя е перспективен и популярен бизнес – вие получавате не само печалбата, но и удоволствието да работите с това чудо на природата. Обичайте ги. Те живеят и чувстват всяко движение и  допир.

Цветята могат да бъдат внесени или да се отглеждат специално за продажба. Какво е важно да се знае при продажбата на цветя:

  1. Имената на всички цветя, с които работите. Те могат да бъдат отрязани или в саксии. Колкото по-широк диапазон от цветя, толкова по-добре.
  2. Цветята трябва да са като рибите – винаги пресни. Така ще изградите положителна репутация на вашия цветарски магазин.
  3. Трябва да сте много компетентен и мотивиран дилър. Жените навсякъде се асоциират със цветята, така че коефициентът на доверие от жена продавач, може да бъде значително по-висок. Те владеят езика на цветята.
  4. Изборът на цвете е индивидуален. Към всеки купувач трябва да отделите време, за да избере цветя за конкретно събитие или повод, сватба или абитуриентски бал.
  5. Не пренебрегвайте рекламата – без нея сте като без ръце. Подходяща рекламна площадка за представяне на цветарски бизнес ще намерите в енциклопедичния портал за цветя cvete.eu.

Какви цветя да изберете за продажба?

Цветя за дизайн

Саксийните цветя, декоративните храсти и дървета се вписват добре в интериора на домовете и озеленяването – създават естетическа композиция. Страхотна декорация за административни сгради, както вътре, така и извън тях, както и на входовете, за курортно селище или озеленяване на уютен кът. Продажбата на тези цветя изисква внос, тъй като са с големи форми.

Букети

Продажбата на букети е сериозен бизнес. Според случая, за който клиентът желае да закупи букет, предлагате съответните варианти. Ако това е букет за „обяснение в любов“ – идеални са червените рози. За „приятелство, уважение, нежност“ – бели рози. Въпреки суеверието за жълтите лалета – „раздяла“, не винаги е така. Прието е, че жълтото е предизвестие за раздяла, въпреки че това е и цветът на слънцето, на доброто настроение. Ако купувачът иска да развесели приятел, предложете му букет от жълти горещи цветя. Букетът за сватба е особен – изисква специално и оригинално оформление. Като правило присъстват калии или бели рози. Нюанси – от чисто бяло до млечен.

Цветя в саксии

Днес мнозина предпочитат да подаряват на приятелите си саксийни цветя. За такъв подарък не винаги е необходим специален случай. Например: цъфналите теменужки се продават на по-ниска цена в зависимост от размера. Да се продават теменужки е удоволствие, а клиенти за тях винаги има.

Клончета и единични цветя

Един клон с малки розички или едно красиво голямо цвете – също е чудесен подарък. Продават се не само на няколко бройки заедно, но и поединично, на достъпни цени и за романтично настроение.

Ексклузивни цветя

Днес все повече се засилва търсенето на „говорещи“ цветя. На пъпките на цветето се поставят специални картички и надписи, дори и снимки. Много впечатляващ и ефектен външен вид. Като флорални услуги, те все още са новост за пазара у нас, както и продажната им цена е изключителна.

За всички времена, цветята са универсален подарък за всеки повод, затова и продажбата им е печеливш бизнес.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.