Видео реклама в Интернет

Пари от писане » Ако владеете силата на думите, може да постигнете финансова стабилност и с писане.

Видео рекламата е магнетичен инструмент за успешен маркетинг. Тя отразява в един кратък отрязък от време най-силните моменти от даден бизнес, продукт или услуга. А в Интернет, видео рекламирането е един от най-простите и ефективни способи за предоставяне на необходимата информация на потенциалния потребител.

Видео рекламите са асоциират с телевизията. Съвременният рекламодател обаче се фокусира върху интернет аудиторията – най-често това са внушителен брой хора, които почти не гледат телевизия.

Статистиката отчита, че 49% от респондентите гледат ежедневно видео в Мрежата. С помощта на видео реклама зрителят може да получи информация за нов продукт или услуга, да оцени нуждата от предлагания продукт и предимствата от купуването му (отстъпки, вноски, други бонуси от производителя или продавача).

Кои са предимствата на видео рекламата в Интернет?

  1. Достигане до максимален брой потребители.
  2. Бърза и лесна за възприемане информация.
  3. Рекламодателят има възможност да избере аудитория според професионални предпочитания, геореференция, възраст, пол и хоби.
  4. Достъпна цена: цената на видеорекламата в интернет е многократно по-ниска от цената на телевизионния рекламен продукт.
  5. Установяване на контакт с подходящата целева аудитория.
  6. Възможност за бързо прехвърляне на заинтересования потребител на сайта на рекламодателя: увеличаване на посещаемостта на ресурса и продажбите.
  7. Доказан метод за спечелване на нови потребители.

Интересен коментар на Мартин Стефанов:

Текст и видеото вървят ръка за ръка. Текстът позволява бързо препрочитане, филтиране на информацията, запаметяване, съхраняване. Видеото вдъхва живот и но може и да отнема живот както в рамките на рекламна кампания, така и в рамките на статии. Много хора включват забавни спотове, читателят се подсмива, но в същото време крайната цел на статията (рекламата) се губи, читателят не научава нищо. Бъдещето е в програмите, които превръщат говора от спота в текст. Ефектът тогава е много по-силен що се касае до предаване на информация.

За разлика от досадните и крещящи аудио ТВ реклами, една видео реклама в Интернет е достижима и до хора с увреден слух – гледайки презентацията, комбинирана с подходящо текстово послание, те улавят най-съществената информация.

Видео рекламата не се натрапва – интернет потребителите сами я избират. Тя се разпространява в глобален мащаб. В YouTube достига до милиони зрители – отличен метод за брандиране на бизнеси чрез Viral маркетинг. Под всяко видео присъстват описание, уеб адрес и ключови думи, с които зрителите могат да открият в Интернет съответния бранд и да научат повече за неговия бизнес.

WhitePress
» Международна платформа за разпространение на съдържание, свързваща дигитални PR и медийни агенции и рекламодатели със собственици на уеб сайтове и инфлуенсъри.

author

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Онлайн реклама и PR. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.