Трансфер на пари с TransferWise

трансфер на пари

Международни парични преводи с ниски такси

Transfer Wise е умна система за прескачане на банковите такси при международни парични преводи. Създадена през януари 2011 г. от Taavet Hinrikus и Kristo Käärmann – приятели и служители на „Skype“, финансирана от съоснователя на PayPal Питър Тийл и британския предприемач Ричард Брансън, системата набира популярност за кратко време.

TransferWise поддържа повече от 300 валутни маршрута по целия свят, както и валутни сметки. Идеята е вместо да се извършва един международен превод, да се извършват два местни трансфера.

Така преводите не се осъществяват с прехвърляне на парите от подателя директно на получателя, а чрез пренасочване към получателя на еквивалентен трансфер. По същия начин получателят на трансфера получава пари не от изпращача, който инициира превода, а от подателя на еквивалентния трансфер.

международни парични преводи

Международен паричен превод – пример с трансфер до България

Например, ако искате да изпратите пари в евро до Словакия, вместо да извършите един международен трансфер с високи такси, TransferWise прави два местни трансфера. Което значи, че ще изпратите парите си в сметка на TransferWise в България и след това TransferWise ще преведе парите ви в евро в сметката на получателя от тяхната сметка в Словакия. Така парите всъщност не „пътуват“ на международно ниво.

превод с TransferWise

Ниски такси за извършен превод с TransferWise – 10,42 EUR спестена сума в сравнение с банките

Този процес избягва конвертирането на валутите и таксите за международните преводи. А комисионната за услугата трансфер на пари с TransferWise е 0,5% в сравнение с високите банкови такси. Транзакциите могат да се извършват с банкова сметка, кредитна или дебитна карта, или посредством допълнителни регионални опции като Sofort, Trustly или iDeal. Повечето опции за плащане не са свързани с такси, с изключение на плащанията с кредитни карти, които са 0,3-1,5%.

Чудя се чий бизнес да промотирам тук... Ако имате интересно предложение, може да се договорим. 😉
local avatar

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Онлайн реклама и PR. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари. Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.