Трансфер на пари с TransferWise

трансфер на пари

Международни парични преводи с ниски такси

Transfer Wise е умна система за прескачане на банковите такси при международни парични преводи. Създадена през януари 2011 г. от Taavet Hinrikus и Kristo Käärmann – приятели и служители на „Skype“, финансирана от съоснователя на PayPal Питър Тийл и британския предприемач Ричард Брансън, системата набира популярност за кратко време.

TransferWise поддържа повече от 300 валутни маршрута по целия свят, както и валутни сметки. Идеята е вместо да се извършва един международен превод, да се извършват два местни трансфера.

Така преводите не се осъществяват с прехвърляне на парите от подателя директно на получателя, а чрез пренасочване към получателя на еквивалентен трансфер. По същия начин получателят на трансфера получава пари не от изпращача, който инициира превода, а от подателя на еквивалентния трансфер.

международни парични преводи
Международен паричен превод – пример с трансфер до България

Например, ако искате да изпратите пари в евро до Словакия, вместо да извършите един международен трансфер с високи такси, TransferWise прави два местни трансфера. Което значи, че ще изпратите парите си в сметка на TransferWise в България и след това TransferWise ще преведе парите ви в евро в сметката на получателя от тяхната сметка в Словакия. Така парите всъщност не „пътуват“ на международно ниво.

превод с TransferWise
Ниски такси за извършен превод с TransferWise – 10,42 EUR спестена сума в сравнение с банките

Този процес избягва конвертирането на валутите и таксите за международните преводи. А комисионната за услугата трансфер на пари с TransferWise е 0,5% в сравнение с високите банкови такси. Транзакциите могат да се извършват с банкова сметка, кредитна или дебитна карта, или посредством допълнителни регионални опции като Sofort, Trustly или iDeal. Повечето опции за плащане не са обвързани с такси, с изключение на плащанията с кредитни карти, които са 0,3-1,5%.

Първият превод е безплатен. Въвеждат се имената на физическото лице или наименование на фирмата получател, банкова сметка (IBAN), референция за превода (основание за превод) и имейл, чрез който системата на TransferWise ще уведоми получателя за извършения трансфер.

Примерът по-долу е плащане към хостинг в България относно подновяване на домейн:

фирмен превод на пари
Плащане на домейн

Преводите се реализират на същия ден или до 48 часа, ако са извършени през уикенда. За получаване на пари от трети лица или изпращане парични средства към тях не е необходимо те да имат TransferWise акаунт.

author

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Онлайн реклама и PR. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.