Защо рекламата е абсолютно необходима

Пари от писане » Ако владеете силата на думите, може да постигнете финансова стабилност и с писане.

реклама

Рекламата преодолява бариерата на недоверие

Рекламата може да бъде определена като съобщение за стока, удовлетворяваща определена потребност. Вид комуникация между производството и потреблението. Създателите на рекламата са креативни личности, оптимисти с умения да поемат рискове, заставайки твърдо зад тях.

Много малки неща са били направени големи с реклама – Марк Твен

„Bureau des adresses et des rencontres“ (офис адреси и срещи) – първата версия на реклама върху дъска, създадена от французинът Теофаст Ренадо. Идеята му е вдъхновена от нуждата на парижани, търсещи или предлагащи работа, купуващи или предлагащи стоки, като пишели бележки в службата на Île de la Cité.

Личната реклама на човека като потенциален служител или работодател, се ражда през 1631 г. с френския вестник „La Gazette“, създаден от Ренадо, за да предостави на максимален брой хора достъп до тази информация (МediaКnowall).

Купувачът плаща единствено, след като се убеди напълно, че продуктът удовлетворява потребността му. За да се осъществи размяната „стока-пари“, е необходим подтик към покупката на този продукт. Съобщение, което да се предостави с доверие към потенциалния купувач с аргументирани ползи на стоката. Да говори за проблемите, разглеждайки продукта от гледна точка на потребителя, като същевременно показва правилността на решението за купуване.

Рекламата преодолява „бариерата на недоверие“ към предлаганата стока, възбужда положителни емоции и подтиква субекта да влезе в контакт с купувача. Нейната роля е да предоставя информация за потребителните качества на стоката – доказателства за високата надеждност и ефективност, както и конкурентоспособност. Най-съществената задача е не само „продажбата“ на продукта, но и изграждането на положително отношение към фирмата продавач в съзнанието на потребителите.

След закупуване на даден продукт, клиентът съпоставя „модела на притежание“ със стоката, която е получил в действителност. Ако не е удовлетворен, вината за случилото се прехвърля върху рекламата – ако е преувеличила качествата. Когато реакцията е положителна, действието на рекламата се засилва – нарастват авторитетът и доверието към нея. Като цяло тя подтиква към нови покупки на стоки от същата фирма.

Затова в условията на стоковото производство рекламата е напълно справедливо мощно средство за междуфирмената конкуренция и търговска пропаганда. Всеки желае да развива успешен бизнес. Успехът се постига с подходящо организирана рекламна стратегия. Както една гореща реклама на бельо с известна личност може да подтикне жените към масово желание за закупуването му…

WhitePress
» Международна платформа за разпространение на съдържание, свързваща дигитални PR и медийни агенции и рекламодатели със собственици на уеб сайтове и инфлуенсъри.

author

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Онлайн реклама и PR. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

3 мнения за “Защо рекламата е абсолютно необходима

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.