Богатите навици на 177 милионери

Дървото расте по малко, но промяната в размерите му не се забелязва всеки ден. Разликата се вижда едва след няколко години, когато се сравнят снимките на старото с настоящето дърво.

Не е по-различно и в случая с богатството на милионерите. Всеки ден те правят малки крачки към целта си за финансова свобода. И подобно на дърветата, те не виждат промените веднага, а едва след известно време.

богати навици

Повечето хора обаче виждат само крайния резултат – милионерът, който е на върха на успеха си. Те отчаяно се интересуват от тайната на неговия успех и от житейския му път към богатството.

Как забогатяхте? Точно този въпрос Том Корли задал на 233 богати хора, 177 от които сами са станали милионери. Корли записвал и описвал отговорите им в няколко свои публикации. Една от най-известните е „Rich Habits“ (в превод „Богати навици“).

Ето и навиците, които най-често се появяват в отговорите на милионерите, допринесли им да постигнат успех и богатство:

  1. Всеки ден отделяйте минимум 30 минути, за да научавате нови неща.
  2. Изградете добри взаимоотношения с успешни хора, които ви вдъхновяват.
  3. Усъвършенствайте се и се надграждайте непрекъснато, като не забравяте да получавате обратна връзка от хората, които са вдъхновени от вас.
  4. Внимателно се вслушвайте в съветите на менторите и ги прилагайте. Те могат да ви помогнат да постигнете целите си.
  5. Упражнявайте се поне 30 минути всеки ден, за да поддържате във форма не само тялото, но и мозъка си. Ще бъдете по-продуктивни и креативни в работата.
  6. Хранете се здравословно и редовно, за да повишите когнитивните си способности.
  7. Когато проблемите и препятствията се изпречат на пътя ви, не ги отлагайте, а се заемете с тях. Предвидете, че в много случаи това ще бъде за сметка на времето, прекарано със семейството и приятелите.
  8. Работете усърдно и придобийте положителна ментална нагласа, благодарение на която ще знаете точно къде отивате и какво трябва да направите, за да стигнете дотам.
  9. Харчете по-малко, отколкото печелите, старайте се от спестяванията си да направите изгодни инвестиции.
  10. Съсредоточете се върху една конкретна цел. Когато я постигнете, си поставете друга. Бъдете систематични и целенасочени.
  11. Контролирайте емоциите си, особено когато се срещате с други хора или бизнес партньори.
  12. Отнасяйте се с достойнство и респект към всички. Ако някой ви се присмива, дръжте се на разстояние от него. Негативните хора ви ограничават и повличат надолу.

Често хората търсят възможности да постигнат успех максимално бързо и смятат, че горните съвети са скучен списък с неща, които не вършат работа. Това обаче са ежедневни практики, които бавно и стъпка по стъпка ще ви доближат до целите ви. Необходимо е само да проявите постоянство и да вярвате, че с течение на времето усилията ви ще бъдат плодотворни.

По материали на CNBC

author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.